בתים פרטיים

דפדף לצפיה בפרוייקטים נוספים

ההשראה:

הישוב שמשית אופיין ביום הקמתו כישוב קהילתי, אשר בתיו הצנועים משתייכים לקבוצת דגמים מוגבלת. המכנה המשותף להם היה הניסיון להתאים את דגם הבית לאופיו הטופוגרפי של האזור ובכך לשמור על אחידות ועל ערכי מקור.

העבודה:

מפגש של תיבות הנדסיות פשוטות, שהבידול ביניהן מודגש באמצעות השונות בחומר הגמר – טיח לבן וחלק לעומת פאנלים של בטון חשוף. התכנון הפונקציונלי התבסס על העובדה שדיירי הבית מרבים לשהות בחוץ, ולפיכך מרבית תשומת הלב ניתנה לקשרי הפנים חוץ וליצירת תנאי הנוחות באזורים אלה. בעיצוב הפנים הושם דגש רב על עבודת נגרות מינימליסטית, המבוססת ברובה על קווים נקיים וגמר צבע חלק ולסירוגין נעשה שימוש בעץ טבעי ליצירת ניגוד וחמימות.

האתגר:

הבית המדובר הוא שיפוץ והרחבה מינימלית של דגם קיים, תוך מאמץ ניכר לשמור על המסגרת המוכתבת בתקנון הישוב מחד, ומאידך לשוות לבית דימוי חדש, כפי שביקשו להשיג לעצמם דיירי הבית.

התוצאה:

האסתטיקה המוקפדת משקפת את אופיים של הדיירים ולמרות חריגותו של העיצוב הוא עדיין יכול להיכנס תחת המטריה הרחבה של ישוב קהילתי הכפרי. המטבח משתלב גם הוא בקו העיצובי הכללי והוא מיוצר ברובו מחזיתות של זכוכית לבנה. חריג מכל אלה היה, דווקא, החדר הפרטי של בעל הבית, חדר היין הממוקם במרתף שעוצב מעץ כהה כחלק מהרצון לבדל אותו ולשוות לו אופי ייחודי משאר חללי הבית.
Top
חזרה למעלה
signed by: cdtech group