12 Sep
12Sep


מה חשוב לדעת כשמתכננים פריט נגרות באורך של יותר מ-4 מטר? מתי צריך להחליט על חלוקות פנימיות בארון? ולמה מומלץ להקדיש מחשבה כשמתכננים רהיט משולב מערכות? | 5 דברים שחשוב לסגור לפני שאתם מגיעים אלינו לפגישת הנגרות >>



1. חלוקות פנימיות בארונות - אל תחכו עם זה לפגישת הנגרות. החלוקות הפנימיות לארונות ולרהיטים נוספים שיש בהם חלוקה, צריכות להיעשות בשלבים הסופיים של גיבוש התכניות מול הלקוחות, ולא מול הנגר. בתהליך העבודה איתנו נשמח כמובן לתת את האינפוט המקצועי שלנו, אבל מומלץ מאוד שתגיעו לפגישת הנגרות מגובשים, אחרי שכבר ישבתם עם הלקוחות על החלוקות הפנימיות. חשוב לציין שההחלטות שלכם צריכות להופיע כבר בשלב ראשוני על תכניות הנגרות, מכיוון שיש להן חשיבות מכרעת כבר בשלב התמחור (כמה מדפים? איפה אזורי התלייה? הארון משולב יחידת מדפים פתוחה? מגירות פנימיות או חיצוניות? האם תכננתם גם סרווטו?)


חלוקות פנימיות בארונות. מומלץ שתגיעו לפגישת הנגרות מגובשים | עיצוב פנים: חמוטל קציר, צילום: גלית דויטש, נגרות: בונסאי נגרות אדריכלית


2. צבעים - עוד נושא שכדאי לקבל לגביו החלטות בשלב מוקדם ולהגיע עם בחירות סופיות לפגישת הנגרות. לא מדובר רק על בחירות הגוונים לפרטי נגרות בגמר שלייפלק, ובכלל, לא רק לגבי גמרים. יש לא מעט אפשרויות גם לבחירות שיש לעשות לפנים הרהיט (איזו פורמייקה? או אולי פנים פורניר?), וחשוב להיסגר עליהן מראש ולא להשאיר קצוות פתוחים. לבחירת החומרים והגוונים לפנים וגם לחוץ, יש משמעות על ייצור הרהיט - בניית הגופים, ייצור הקנטים ועוד. 


צבעים. מומלץ לא לחכות עם זה לסוף


לבחירת החומרים יש משמעות על ייצור הרהיט


3. רהיט משולב מערכות - שימו לב, זו נקודה שלא מעט מתבלבלים בה: הבחירות של מוצרי החשמל והאלמנטים של המערכות השונות, צריכות להיסגר לפני שלב הנגרות. כלומר, במידה ותכננתם רהיט שמשולבים בו מערכות נוספות, כגון אודיו, מיזוג אוויר, קמין, וכדו', יש להגיע לפגישת הנגרות עם הנתונים הטכניים והמידות המדויקות של האלמנטים, כאשר כבר לקחתם אותם בחשבון בשלב תכנון הרהיט, והם גם מופיעים על השרטוטים בתכניות הנגרות שהכנתם.


רהיט משולב מערכות. תכננתם אוויר חוזר? | אדריכלות: שרון וייזר, צילום: עודד סמדר, נגרות: בונסאי נגרות אדריכלית


4. מגבלות בשטח - שימו לב שהשרטוטים לפרטי הנגרות שלכם לוקחים בחשבון את מגבלות השטח: קורה נמוכה באזור אחד הארונות, מיזוג אוויר במיקום פחות אידיאלי, או חזית ארון שעתידה להיפתח ולהיתקע באלמנט אחר. הקפידו לציין על התכניות את המיקומים הבעייתיים ולהציף אותם בפגישת הנגרות.


5. מגבלות החומר - לא רק במגבלות השטח צריך להתחשב, אלא גם במגבלות הטבעיות של החומר: גם בגודל הפיזי, וגם במידת החוזק. למשל: אם תכננתם חיפוי קיר או דלפק גדול מ-4 מטר, קחו בחשבון שיהיו חלוקות, הנובעות ממידות המקסימום של פלטות העץ (כן, יש גם פלטות במידות לא סטנדרטיות, אבל לא תמיד יש סנכרון ביניהן לבין מידות דפי הפורניר או לוחות הפורמייקה). בנוסף, הקדישו מחשבה גם לחוזק: אם תכננתם מדף באורך מטר וחצי ובעובי של 2 ס"מ, צפו ל"בטן" כתוצאה מהמשקל שיונח עליו. כדאי תמיד להגיע לפגישת הנגרות עם החלטות עקרוניות הנובעות ממגבלות החומר, ואם יש לכם ספק, זה בדיוק הזמן להציף אותו ולקבל מאיתנו אינפורמציה מקצועית לפני שיורדים לייצור.



מוזמנים כמו תמיד להמשיך ולשלוח אלינו תכניות נגרות לתמחור ממש כאן, וגם לקבוע פגישה :) כאן






הערות
* כתובת הדואר האלקטרוני לא תוצג באתר.