כמפעל גדול, אנחנו פוגשים לא מעט תכניות נגרות על בסיס יומי. חלקן פשוט מעולות, אך בחלקן חסרים פרטים חשובים, ומה שבטוח - ניתן ללמוד לא מעט על מי ששלח אותן :) | אדריכל/ית? מעצב/ת פנים? ריכזנו עבורך 10 טיפים לשליחת תכניות נגרות >>
1. גיליון נגרות מסודר - נשמע כביכול ברור מאליו, ובכל זאת מניסיון - גיליון נגרות צריך להגיע מסודר וממוספר, וחייבים להופיע בו: טבלת ריכוז הפריטים לפרויקט (כתב כמויות), תכנית העמדה (מערך ריהוט המתאר את מיקומם של פרטי הנגרות בחלל), וגיליון נגרות לכל פריט, בו צריכים להופיע: שם הפריט, מס' אדריכלי שלו, ומיקומו בחלל, למשל: נ-2 ארון כניסה קומת קרקע. ככל שהגיליון שתשלחו יהיה מסודר ומפורט יותר, כך נוכל להבין בקלות רבה יותר את היקף הפרויקט והדרישות הייחודיות שלו.
2. מפרט חומרים מלא - הקפידו לציין בגיליון הנגרות מפרט חומרים מלא עבור כל פריט: גוף, גמר, סוג פרזול, ידית אינטגרלית/חיצונית, שילוב חומרים נוספים (מסגרות? ריפוד? זכוכית?) ועוד. ככל שרמת הפירוט עבור הרהיט תהיה גבוהה יותר, כך נוכל להתייחס לתמחור בצורה מדויקת יותר.
3. מבטים וחתכים - לכל פריט בגיליון הנגרות חשוב לצרף מבטים נוספים, ולא להסתפק רק במבט העל. הקפידו להראות גם מבט חזית ומבט צד, ורצוי גם חתכים.
בתכנית ההעמדה ניתן להתרשם ממערך הריהוט המתאר את מיקומם של פרטי הנגרות בחלל
4. חשוב? הבליטו! - חשוב לכם שהפינוי בידית יתבצע בדיוק לפי התכנון שלכם? תכננתם קרניז עליון דקורטיבי בארונות? הגדילו / הקיפו בעיגול / הבליטו - פרט בעל חשיבות מיוחדת צריך להופיע בהגדלה על התכנית.
5. מבט חיצוני וגם פנימי - ארון הבגדים שתכננתם נראה נהדר מבחוץ, אבל חשוב להציג גם את מבט הפנים ובו החלוקה הרצויה: כמה מדפים, אילו מגירות (חיצוניות/פנימיות), היכן אזורי התלייה (האם תכננתם סרווטו?). לכל אלה חשיבות רבה בשלב התמחור ולכן חשוב להקפיד גם על שרטוט חלוקת הפנים בפרטי הנגרות הרלוונטיים.
6. התחשבות במגבלות בשטח - קורה נמוכה באזור הארון? מזגן במיקום לא אידאלי? דלת ארון שנפתחת ונתקעת במשקוף? את כל אלה צריך לקחת בחשבון כבר בשלב התכנון הראשוני. הקפידו להתחשב במגבלות בשטח ולציין על התכנית האדריכלית את המיקומים הבעייתיים.
7. בחירת צבעים - לבחירת גוון הצבע וסוג הגמר יש משמעות על ייצור הרהיט - בניית הגופים, ייצור הקנטים ועוד. מומלץ לציין על התכניות את מספרי הגוונים הנבחרים לכל פריט נגרות - כבר בשלב התחלתי - ולא לחכות עם זה לסוף.
8. הקפידו על התאמות - ארון הנעליים מופיע כפריט נ-6 בגיליון הנגרות, אבל בתכנית ההעמדה... אופס! נ-6 הוא בכלל פריט אחר. במערך הריהוט מופיע פריט במידה מסוימת, ובחתך הצד המידה שונה. הקפידו שאין מסרים סותרים בגיליון הנגרות שאתם שולחים, ושהכל מתואם ומסונכרן :)
9. רהיט מורכב - תכננתם רהיט המשלב נגרות, תאורה, אודיו, ברזל? הקפידו על תיאום טכני בין כל מה שדרוש לייצור הרהיט.
10. התחשבו במגבלות החומר - כנף של דלת ארון ברוחב 90 ס"מ? מדף לקלסרים ברוחב 1.50 מטר? - שימו לב שהתכנון שלכם תואם את המגבלות הטבעיות של החומר מבחינת יכולת נשיאת המשקל.